Afgelopen zaterdag namen 26 “levensgenieters” deel aan de culinaire wandeling door het mooie Mechelen. De welbespraakte gids loodste ons door de kruidtuin en een wandeling langs de Dijle naar onze eerste afspraak: Gallery M. Hier werden we getrakteerd op een (overvloedige) aperitief vergezeld van in het huis bereide hapjes, een waar degustatiemoment. Dit alles te midden van een prachtige binnentuin en omgeven met een aantal leuke kunstwerken. Zalig!


Via het begijnhof kwamen we terecht op de Grote Markt in het restaurant Carlton, waar we genoten van de “beste kip ter wereld!?” (Mechelse koekoek). De gids die ons geregeld trakteerde op allerlei Mechelse anekdotes en geschiedkundige weetjes, had ook nog een verrassing in petto, namelijk een bezoek aan de wereldbefaamde Mechelse beiaardschool. Het is zeer uitzonderlijk dat we daar als groep binnen kunnen, we werden daarbij ook nog vergast met een optreden van een jonge beiaardier! Schitterend!


De afsluiter bracht ons opnieuw op de Grote Markt, waar we in restaurant “Den Belge” genoten van een lekker calorierijk dessertje!

PS: en de zon was ook van de partij!

Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw

© SKWADRA