Wijndomein Dappersveld

Bedrijfsbezoek wijndomein Dappersveld


Als eerste activiteit werd geopteerd voor een bedrijfsbezoek aan het Pajotse wijndomein Dappersveld dat in 2013 door Eric Geyssens en zijn vrouw Linda opgestart werd. In 2016 zette ook de Gooikse familie Dehandschutter (ook gekend van de restaurants Het Krekelhof, Sir Kwinten en Fermet) zijn eerste stappen in de wijnbouw en kort nadien werd besloten beide projecten te groeperen, wat leidde tot het wijndomein Dappersveld-Woestijn.


Momenteel omvat het domein 5,4 hectare wijngaarden met verschillende vitis vinifera cépages (pinot noir, pinot blanc, pinot gris, chardonnay, auxerrois, riesling en gamay) in Elingen, Gooik en Gaasbeek.


Eric gaf de 26 toehoorders van het Davidsfonds een deskundige en uitgebreide uitleg over het ontstaan van het wijndomein en het (biologische) wijnproces. Nadien kon via een degustatie, in combinatie met een tapas-maaltijd, kennis gemaakt worden met de diverse schuim- en stille wijnen van het wijndomein. Wie meer info wilt over het wijndomein : www.dappersveldwoestijn.be


De volgende activiteit van het Davidsfonds is het traditionele Praatcafé, dat dit jaar op 12 december in Coloma zal doorgaan.